sreda, 4. februar 2015

Čistilna krema za obraz

Pripravite si čisto organsko čistilno kremo za obraz (odstranjevalec make up-a), ki je zelo lahka, blagodejno vpliva na vse tipe kože. Predvsem pa narejena iz kakovostnih surovin, ki koži povrnejo naravni lesk, uravnajo kožno ravnovesje (mozolji, rdečice, alergije...).

Sestavine, ki jih potrebujemo za izdelavno:

1/4 lončka mandljevega, sončničnega ali sojinega olja
2 žlici kokosovega olja
2 polni žlici zdrobljenega čebeljega voska
1/2 lončka soka aloe vere
3 žlice čaja iz ognjičevih cvetov
1 žlica glicerina
1 žlica vitamina E
15 kapljic eteričnega olja rožmarina
15 kapljic eteričnega olja sivke


1.Najprej nad parno kopeljo (pripravimo jo tako, da v posodo nalijemo vodo, ter nad to posodo dodamo še eno posodico, kjer bomo vse surovine po postopkih dodajali in segravali), naj bo temperatura nekje okoli 30-40 stopinj celzija.

2.Najprej damo v lonček kokosovo olje ter čebelji vosek, nad vodno kopeljo pustimo toliko časa,  da se čebelji vosek v kokosovem olju razstopi, posodico odstavimo, ter ji dodamo mandljevo olje.

3.V drugi posodico dodamo surovine: glicerin, sok aloe vere, vitamin E, čaj ognjiča. Surovine nežno segrejemo nad parno kopeljo (naj bo temperatura olj in vode enaka, saj se bosta tako olje in voda lažje združila), in jih prelijemo v posodo z kokosovim olje in čebeljim voskom.

4.Z paličnim mešalnikom nežno mešamo toliko časa, dokler ne dobimo kremaste gladke teksture. Nadalje dodamo eterična olja, in še enkrat dobro premešamo, da krema absorbira eterična olja.

5.V sterilno stekleno posodico prelijemo kremo, jo dobro zapremo in hranimo v hladilniku. Kremo
porabite v čimkrajšem času. Narejena je brez konzervansov, zato bi v nasprotnem primeru povzročilo
razvoj mikobakterij in plesni, ter hude reakcije kože.


Na kratko bi podala še blagodejne učinke navedenih surovin: mandljevo olje kožo ščiti, mehča, pomirja in hrani. Koži povrne prožnost, z redno uporabo vidimo večjo zaščitno funkcijo kože. Vitamin E kožo gladi in jo naredi veliko bolj elastično. Eterično olje sivke kožo razstruplja, čisti in mehča. Prav tako pa sprošča in pomirja mišice obraza. Čebelji vosek neguje, ter vlaži kožo. Ognjič že dodobra poznamo saj ima izredne zdravilne lastnosti je antiseptik in antibakterik, zato je primeren za vse vrste kože, saj jo ščiti in regenerira.


Upam, da vam bo priprava tega receptka v veselje, občutek na koži pa božanski.
Želim Vam čudovit večer,
Tanya :-).
https://www.facebook.com/ProductsbyNature





Ni komentarjev:

Objavite komentar