četrtek, 29. januar 2015

Medena melisina kopel

Melisa (botanično ime Mellisa Officinalis), ta božanska vsestranska rastlina z vonjem mešanice peperminta in limonine trave. Izvira iz toplih sredozemskih dežel in Bližjega vzhoda,  v 11. stoletju so jo prinesli v Španijo.
Melisa deluje protibakterijsko in protivnetno, ter blago razkužuje kožo. Že od antike jo uporabljajo za dobrodejen in sprostilen dodatek h kopelim, ter za lažje zazibanje v sladek spanec.

Pocrkljamo duha, in poskrbimo za antistress domačo terapijo. "Naredimo nekaj božanskega in neprecenljivega za sebe. Poskrbimo za počitek in regeneracijo svojega duha in telesa, v hitrem tempu življenja, kar je zelo pomembno, saj vpliva na počutje, zdravje, ter delovanje nas samih."


Medena melisina kopel
Kopel deluje antistresno, sprošča in pomirja. Deluje blagodejno na razdraženo kožo, med v kopeli pa kožo ščiti pred izsušitvijo in jo prijetno zmehča.

Potrebujemo:

3 pesti posušenih melisinih listov
1 skodelica medu (po želji).

Posušene melisine liste položimo v bombažno vrečko ter zavežemo. Napolnimo kad in vodi dodamo skodelico medu, ter vrečko z melisinimi listi. Kopel, ki vas bo prijetno sprostila in energetsko napolnila.


Želim prečudovit četrtkov dan,
Tanya.
https://www.facebook.com/ProductsbyNature








Ni komentarjev:

Objavite komentar